سر گنجشکی که به کلهگنجشکی نیز معروف است، یکی از غذاهای محلی استان تهران است و به دلیل خواص، سادگی در پخت و خوشمزه بودن طرفداران بسیاری دارد و در بسیاری از شهرهای ایران طبخ میشود.
فهرست مطالب
در ادامه باهم مراحل پخت این غذای خوشمزه را مرور میکنیم.
گوشت چرخکرده مخلوط گوسفند و گوساله: ۴۵۰ گرم
سیبزمینی درشت:۱ عدد
قارچ کلاهک بسته:۱۰ عدد
رب گوجهفرنگی:۱ الی ۲ قاشق غذاخوری
آبلیمو: ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
جعفری خردشده:۱ قاشق غذاخوری
پیاز سرخشده: به مقدار لازم
فلفل، فلفل، دارچین و زردچوبه: به میزان لازم
این غذای خوشمزه در سه مرحله آماده میشود که به توضیح آن میپردازیم:
۱– مرحله اول:
به گوشت چرخکرده مخلوط گوسفند و گوساله مقداری آرد و نمک و زردچوبه اضافه کنید و خوب ورز دهید. سپس گوشت را بهصورت کوفتههای ریز درست کنید و در آب جوش در حال حرارت قرار دهید تا بپزد.
۲– مرحله دوم:
سیبزمینی را پوست بگیرید و کمی بزرگتر از حبه قند خرد کنید و به کوفتههای در حال پخت اضافه کنید و بعد از چند دقیقه که مواد نیمپز شد، قارچهای اسلایس شده را به همراه پیاز سرخشده، رب، فلفل، دارچین، آبلیمو و روغنزیتون را اضافه کنید.
۳– مرحله سوم:
مدتی منتظر باشید تا غذا پخته و جا بیفتد و مقدار کمی آب برایش باقی بماند. سپس غذا آماده خوردن است. نوش جان!
۱– زمان آمادهسازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدوداً ۳۰ دقیقه و زمان پخت آن نیز همین حدود است.
۲– میتوانید غذای آمادهشده را با جعفری خرد شده و گوجهفرنگی تزیین کنید.
۳– اگر بهجای آبلیمو از لیموی تازه استفاده کنید بهتر است.
۴– این غذا را میتوانید با نان سنگک و سبزیخوردن میل کنید.