لیست استان ها
سر گنجشکی تهران

سر گنجشکی (کله‌گنجشکی) از غذاهای محلی استان تهران به همراه طرز تهیه

دوشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۹
4,064 بازدید بدون دیدگاه

سر گنجشکی که به کله‌گنجشکی نیز معروف است، یکی از غذاهای محلی استان تهران است و به دلیل خواص، سادگی در پخت و خوشمزه بودن طرفداران بسیاری دارد و در بسیاری از شهرهای ایران طبخ می‌شود.

طرز تهیه سر گنجشکی (کله‌گنجشکی) تهران

در ادامه باهم مراحل پخت این غذای خوشمزه را مرور می‌کنیم.

مواد لازم (برای ۴ نفر)

گوشت چرخ‌کرده مخلوط گوسفند و گوساله: ۴۵۰ گرم

سیب‌زمینی درشت:۱ عدد

قارچ کلاهک بسته:۱۰ عدد

رب گوجه‌فرنگی:۱ الی ۲ قاشق غذاخوری

آب‌لیمو: ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری

روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری

جعفری خردشده:۱ قاشق غذاخوری

پیاز سرخ‌شده: به مقدار لازم

فلفل، فلفل، دارچین و زردچوبه: به میزان لازم

مراحل تهیه سر گنجشکی (کله‌گنجشکی) تهران

این غذای خوشمزه در سه مرحله آماده می‌شود که به توضیح آن می‌پردازیم:

۱– مرحله اول:

به گوشت چرخ‌کرده مخلوط گوسفند و گوساله مقداری آرد و نمک و زردچوبه اضافه کنید و خوب ورز دهید. سپس گوشت را به‌صورت کوفته‌های ریز درست کنید و در آب جوش در حال حرارت قرار دهید تا بپزد.

۲– مرحله دوم:

سیب‌زمینی را پوست بگیرید و کمی بزرگ‌تر از حبه قند خرد کنید و به کوفته‌های در حال پخت اضافه کنید و بعد از چند دقیقه که مواد نیم‌پز شد، قارچ‌های اسلایس شده را به همراه پیاز سرخ‌شده، رب، فلفل، دارچین، آب‌لیمو و روغن‌زیتون را اضافه کنید.

۳– مرحله سوم:

مدتی منتظر باشید تا  غذا پخته و جا بیفتد و مقدار کمی آب برایش باقی بماند. سپس غذا آماده خوردن است. نوش جان!

نکات مهم برای پخت سر گنجشکی (کله‌گنجشکی)

۱– زمان آماده‌سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدوداً ۳۰ دقیقه و زمان پخت آن نیز همین حدود است.

۲می‌توانید غذای آماده‌شده را با جعفری خرد شده و گوجه‌فرنگی تزیین کنید.

۳– اگر به‌جای آب‌لیمو از لیموی تازه استفاده کنید بهتر است.

۴– این غذا را می‌توانید با نان سنگک و سبزی‌خوردن میل کنید.

غذاهای مرتبط

مشخصات استان
نام استان
تهران
مرکز استان
تهران
جمعیت
13 میلیون نفر
تعداد شهرستان
16
آب و هوا
گرم و خشک
پیش شماره
021
مساحت استان
18,814 کیلومتر مربع
تبلیغات
نمایش نقشه
لیست استان ها