لیست استان ها
والک پلو تهران

والک پلو از غذاهای محلی استان تهران به همراه طرز تهیه

یکشنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۹
3,572 بازدید بدون دیدگاه

والک پلو یکی از غذاهای محلی استان تهران و شمیرانات است و به دلیل اینکه این گیاه در مناطق کوهستانی یافت می‌شود، بیشتر در این مناطق شناخته‌شده است.

طرز تهیه والک پلو

در ادامه باهم مراحل تهیه این غذای خوشمزه را مرور می‌کنیم:

مواد لازم (برای ۴ نفر)

برنج: ۴ پیمانه

گیاه والک: ۵۰۰ گرم

ساقه سیر تازه: ۲ شاخه

روغن مایع مخصوص پخت‌وپز: ۳ تا ۴ قاشق سوپ‌خوری

نمک: به میزان لازم

مراحل تهیه والک پلو

این غذای خوشمزه در دو مرحله آماده می‌شود که در ادامه به‌مرور مراحل پخت می‌پردازیم:

۱– مرحله اول:

ابتدا برنج را بشویید و با آب و نمک به مدت چند ساعت خیس کنید. والک ها را هم بشویید و در صافی بریزید و  پس‌ازاینکه آب اضافه آن رفت، به‌صورت درشت خرد کنید.

۲– مرحله دوم:

داخل قابلمه ۲ لیتر آب بریزید. آب برنج را خالی کنید و به همراه مقداری روغن مخصوص پخت‌وپز و والک های خردشده داخل قابلمه بریزید. حرارت زیر قابلمه را بالا ببرید تا آب بجوشد و برنج آب را بکشد. بعد از جمع شدن آب برنج، حرارت را کم کنید و دم‌کنی روی در قابلمه  بگذارید و منتظر بمانید تا برنج به‌آرامی دم بکشد. نوش جان!

نکاتی مهم برای پخت والک پلو

۱– روشی که در بالا آموزش داده شد، کته است. اگر علاقه دارید برنج را به‌صورت آبکش بپزید، ابتدا برنج را به روش معمول بجوشانید و سبزی والک را در هنگام دم کردن برنج به آن اضافه کنید و حدود ۴۵ دقیقه صبر کنید تا برنج و سبزی کاملاً بپزند.

۲– اگر بخواهید برنج خوش عطر تر شود، می‌توانید به برنجتان ساقه سیر تازه اضافه کنید.

۳– این غذا هم معمولاً بدون گوشت سرو می‌شود اما می‌توانید آن را با گوشت مغز ران گوسفندی، مرغ، ماهی، انواع کوفته و گوشت چرخ‌کرده، انواع خوراک، تن ماهی، لوبیا و نیمرو نیز سرو کنید.

۴– گیاه والک که به سیر کوهی یا تره کوهی نیز معروف است، در رشته کوه‌های البرز و زاگرس و در فصل بهار یافت می‌شود. در فصول دیگر نیز می‌توانید از والک منجمد یا خشک‌شده استفاده کنید.

۵– در تهیه این پلو نسبت به تهیه پلوی سفید و معمولی به آب کمتری نیاز است، چون خود والک هم آب پس می‌دهد.

۶– دقت داشته باشید که والک شسته شده خیلی زود خراب می‌شود. پس همان موقعی که تصمیم به تهیه غذا دارید آن را بشویید. هم‌چنین زیاد شستن والک باعث چروکیده و پژمرده شدن آن می‌شود. تا حد امکان آن را به مدت طولانی در آب قرار ندهید.

خواص گیاه والک

در ادامه ۵ خواص مهم گیاه والک را ذکر می‌کنیم:

۱– این گیاه اشتهاآور و ادرارآور است.

۲– در گیاه والک خاصیت از بین بردن اسیدی بودن خون وجود دارد.

۳– این گیاه برای سرگیجه بسیار مفید است.

۴– مالیده شدن موضعی آن می‌تواند که در درمان آبسه و کورک مؤثر باشد.

۵– این گیاه دارای مقادیر بسیاری ویتامین سی دارد.

غذاهای مرتبط

مشخصات استان
نام استان
تهران
مرکز استان
تهران
جمعیت
13 میلیون نفر
تعداد شهرستان
16
آب و هوا
گرم و خشک
پیش شماره
021
مساحت استان
18,814 کیلومتر مربع
تبلیغات
نمایش نقشه
لیست استان ها