دمپختک با گوشت چرخکرده یکی از غذاهای محلی استان تهران است و به دلیل خوشمزگی و مقوی بودن طرفداران بسیاری دارد.
فهرست مطالب
در ادامه باهم مراحل پخت این غذای خوشمزه را مرور میکنیم.
برنج ایرانی: ۲ پیمانه
لپه باقلا: ۱۰۰ گرم
گوشت چرخکرده مخلوط گوسفندی و گوساله: ۲۵۰ گرم
پیاز سرخکرده: ۴ قاشق غذاخوری
رب گوجه: ۳ قاشق غذاخوری
سیبزمینی برای استفاده در تهدیگ: ۲ عدد متوسط
زعفران، نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
این غذای خوشمزه در چهار مرحله آماده میشود که به توضیح آن میپردازیم:
۱– مرحله اول:
لپه باقلا را با مقداری آب جوش خیس میکنیم و بعد از ۲۰ دقیقه با مقداری آب جوش میپزیم طوری که له نشود.
۲– مرحله دوم:
برنج را از قبل به مدت چند ساعت خیس میکنیم. در آب جوش ۱ قاشق رب گوجه ریخته و خوب به هم میزنیم تا رب گوجهفرنگی در آب حل شود. سپس برنج خیسخورده را در آن میریزیم و آبکش میکنیم (معمولاً برای پلو مخلوط برنج را کمی خشکتر برمیداریم).
۳– مرحله سوم:
سپس گوشت چرخکرده را با پیاز سرخشده تفت میدهیم و لپه باقلا را هم به آن اضافه میکنیم. رب گوجه را نیز اضافه کرده و خوب به هم میزنیم بهطوریکه لپه باقلا له نشود. بعد از اینکه احساس کردیم رب گوجه خوب تفت خورده، برنج آبکش شده را هم اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم. فقط فراموش نکنید که مقداری برنج ساده برای تهدیگ کنار بگذارید.
۴– مرحله چهارم:
کف قابلمه مقدار کمی آب، روغن و زعفران میریزیم و بعد برنج ساده و یا سیبزمینی حلقه شده را قرار میدهیم و بعد هم برنج مخلوط را اضافه میکنیم. بعد از اینکه برنج بخار کرد مابقی زعفران آبکرده را میریزیم روی برنج و شعله را کم میکنیم تا برنج دم بکشد. نوش جان!
۱– میتوانید از غذا را با ماست، ترشی و یا سبزیخوردن میل کنید.
۲– استفاده از گوشت چرخکرده در این غذا اختیاری است و میتوانید غذا را بدون گوشت طبخ کنید.