گوشفیل با دوغ یکی از غذای محلی استان اصفهان است که بیشتر بهعنوان دسر سرو میشود و طرفداران بسیاری دارد. این غذا در مغازههای مخصوصی در اصفهان یافت میشود و اگر برای تفریح و گردش به این شهر رفتید، میتوانید از این غذای محلی نیز بخورید و لذت ببرید.
فهرست مطالب
در ادامه باهم به طرز تهیه گوشفیل با دوغ اصفهان میپردازیم:
گوشفیل:
تخممرغ: ۱ عدد
ماست: نصف لیوان
روغن جامد یا کره: ۲ قاشق غذاخوری
به کینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری
آرد: به میزان لازم (تا وقتی که خمیر بهدست نچسبد)
شربت:
شکر: ۲ لیوان
آب: ۱ لیوان
گلاب: یک چهارم لیوان
زعفران: ۲ قاشق چایخوری
آبلیمو: نصف قاشق چایخوری
هل: ۱ الی ۲ عدد
این غذای خوشمزه در دو مرحله تهیه میشود که در ادامه به توضیح آن میپردازیم:
۱- مرحله اول:
گوشفیل:
در کاسهای ماست یا شیر، تخممرغ، بیکینگپودر و نمک را بریزید و خوب هم بزنید. سپس روغن و آرد را کمکم اضافه کنید تا خمیر نرم و لطیفی بهدست آید و با دست ورز دهید و تا زمانی که خمیر دیگر بهدست نچسبد آرد کافی است. روی خمیر را با نایلون بپوشانید و به مدت ۲ ساعت خمیر را استراحت دهید.
خمیر گوشفیلها را پهن کنید و به شکل دلخواه قالب بزنید، روغن را داغ کنید و گوشفیلها را در روغن بیندازید تا کامل پف کند و یک طرف که برشته شد آن را برگردانید تا طرف دیگر هم برشته شود، دقت کنید حرارت را متوسط کنید تا گوشفیلها نسوزند.
گوشفیلها را پس از سرخ شدن و به همان صورت داغ، داخل شیره بیندازید و پس از ۵ تا ۱۰ دقیقه از شیره خارج کنید و داخل صافی قرار دهید تا شیره اضافیاش خارج شود. سپس روی آن پودر پسته بپاشید و پس از خنک شدن سرو کنید.
۲- مرحله دوم:
شربت:
آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش آمده و تمام شکر حل شود. زعفران، گلاب و آبلیمو و هل را اضافه کنید و پس از چند جوش و کمی غلیظ شدن و قوام آمدن شربت را از روی حرارت بردارید تا ولرم شود.
۱– اگر روغن گوشفیل سرد باشد، خمیر، پف نخواهد کرد.
۲– شربت گوشفیل باید غلیظ باشد چون اگر شربت رقیق باشد، گوشفیل زود نرم و بیات میشود. از سوی دیگر نیز توجه داشته باشید که شربت نباید بیشازحد غلیظ شود.
۳– گوشفیل مانند زولبیا و بامیه، با آرد، شربت و ماست درست میشود و دو شکل دارد؛ شکل اصلیاش مثل یک برگ بزرگ و شبیه گوشفیل است و به همین دلیل به آن گوشفیل میگویند؛ دوغ آنهم محلی است که به آن نعناع و برگ گل سرخ میزنند.
۴– در صورت تمایل میتوانید گلاب را حذف کنید.
۵– دقت کنید آب و شکر را روی حرارت هم نزنید چون در این صورت شربت از همان اول شکرک میزند. اول شکر و آب را قاطی کنید، بعد که حل شد روی حرارت قرار دهید و دیگر هم نزنید تا یواشیواش قوام بیاید.
۶– بهتر است از روغن جامد برای تهیه این شیرینی استفاده کنید زیرا اگر از روغن مایع یا کره در خمیر استفاده کنید، شیرینی پس از پخت بهسرعت خراب میشود.
۷– ترجیحاً آرد را الک کنید و سپس استفاده نمایید.
۸– پسازآنکه تخممرغ و شیر یا ماست را یخچال بیرون آوردید، مدتزمانی در دمای محیط قرار دهید تا هنگام استفاده سرد نباشند.
۹– در مرحله اضافه کردن گوشفیلها به شربت، دقت نمایید که شربت حتماً باید ولرم باشد، وگرنه شیرینیها خمیر میشوند.
۱۰– شیوههای متفاوتی برای برش زدن گوشفیل وجود دارد که بنا به سلیقه خود میتوانید یکی از آنها را انتخاب کنید، اما توجه داشته باشید که نباید خمیر را بهگونهای تا بزنید که شربت در آن نفوذ نکند. زیرا مزه این شیرینی به شربت آن بستگی دارد.