لیست استان ها
نان فسا استان فارس

نان فسا از سوغات استان فارس به همراه طرز تهیه

جمعه ۱۷ بهمن ۱۳۹۹
3,781 بازدید بدون دیدگاه

نان فسا یکی از سوغات استان فارس است و همان‌طور که از اسمش پیداست، بیشتر در شهر فسا پخت می‌شود. این نان بسیار خوشمزه است و به دلیل شیرین بودن، معمولاً با چای مصرف می‌شود.

طرز تهیه نان فسا به سبک قنادی

در ادامه باهم به طرز تهیه این نان خوشمزه به سبک قنادی می‌پردازیم:

مواد لازم برای پخت نان فسا به سبک قنادی

آرد گندم (آرد نان سنگک): ۳۵۰ گرم

روغن جامد: ۱۹۰ گرم

پودر شکر: ۱۶۰ گرم

جوش‌شیرین: نصف قاشق چای‌خوری سرخالی

پودر زنجبیل: ۱ قاشق چای‌خوری

مراحل تهیه نان فسا به سبک قنادی

این نان خوشمزه به سبک قنادی، در سه مرحله تهیه می‌شود که در ادامه به توضیح آن می‌پردازیم:

۱- مرحله اول:

ابتدا جوش‌شیرین را با آرد الک نمایید.

روغن را با پودر شکر با همزن برقی بزنید تا صاف و یکدست شود؛ سپس پودر زنجبیل را اضافه و به زدن ادامه دهید حالا مواد خشک الک شده را افزوده و خمیر را بگیرید. ورز دهید و برای یک ساعت استراحت دهید.

۲– مرحله دوم:

در این مرحله خمیر را به ضخامت یک سانتی‌متر باز کنید و قالب بزنید و در سینی چرب شده بچینید. سپس روی آنرا با محلول زعفران پوشش داده کمی کنجد بپاشید.

۳– مرحله سوم:

سینی را در فر گرم شده ۳۵۰ درجه فارنهایت (۱۷۵ درجه سانتی‌گراد) برای ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در طبقه اول از بالا قرار دهید تا روی شیرینی‌ها کمی طلایی‌رنگ شود.

سپس سینی را از فر خارج و پس از سرد شدن از سینی جدا و در ظرف دربسته نگهداری کنید. نوش جان!

نکات مهم در سبک قنادی

۱– در صورت دلخواه می‌توانید از کره و روغن جامد باهم استفاده نمایید.

۲– در صورت دلخواه می‌توانید زعفران ساییده شده را هم با گلاب به‌صورت محلول درآورید.

طرز تهیه نان فسا به سبک خانگی

در ادامه باهم به طرز تهیه این نان خوشمزه به سبک خانگی می‌پردازیم:

مواد لازم برای پخت نان فسا به سبک خانگی

آرد نخودچی: ۲۰۰ گرم

آرد سفید: ۶۰۰ گرم

پودر قند: ۴۰۰ گرم

زرده تخم‌مرغ: ۳ عدد

روغن جامد: ۴۰۰ گرم

هل کوبیده: ۲ قاشق مرباخوری

زعفران و تخم خرفه: به مقدار لازم

طرز تهیه نان فسا به سبک خانگی

این نان خوشمزه به سبک خانگی، در پنج مرحله تهیه می‌شود که در ادامه به توضیح آن می‌پردازیم:

۱– مرحله اول:

آرد نخودچی و آرد سفید و پودر قند و هل را الک کرده باهم مخلوط کنید.

۲– مرحله دوم:

زرده‌های تخم‌مرغ و نصف بیشتر روغن را اضافه کرده شروع به ورز دادن کنید. در صورت نیاز بقیه روغن را اضافه کنید تا خمیر نرم و لطیفی به‌دست آید. بهتر است خمیر از دو ساعت تا نصف روز درون نایلون و بیرون از یخچال استراحت کند.

۳– مرحله سوم:

پس از استراحت خمیر را با وردنه روی سطح صاف به قطر کمتر از یک سانتیمتر پهن کرده قالب بزنید. سپس با کاردک آنها را درون سینی فری که در آن کاغذ روغنی قرار داده‌اید، بگذارید.

۴– مرحله چهارم:

با برس مقداری زعفران را روی سطح شیرینی زده با تخم خرفه تزیین کنید.

۵– مرحله پنجم:

سینی فر را  به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه درون فری که از قبل با دمای ۱۶۵ درجه سانتی‌گراد گرم شده قرار دهید.

بعد از پخت و سرد شدن کامل شیرینی‌ها آنها را درون ظرف بچینید. نوش جان!

نکات مهم در سبک خانگی

۱– با این مقدار مواد می‌توان حدوداً یک کیلو و نیم شیرینی درست کرد.

۲– زمانی که خمیر را با وردنه پهن می‌کنید اگر منسجم نبود در حد یکی دو قاشق روغن اضافه کنید نه بیشتر.

۳– اگر بخواهید شیرینی کمی منسجم‌تر باشد، مقدار کمی از روغن را کم کرده و به‌جای آن روغن صاف بریزید ولی خیلی کم؛ چون روغن صاف اگر زیاد بشود شیرینی سفت شده و دیگر ترد نیست.

۴– روغن صاف را نیازی نیست از بیرون تهیه کنید. کافی است مقداری روغن جامد را درون ظرفی ریخته و روی کتری قرار بدهیم تا آب بشود و بعد از خنک شدن چندساعتی درون یخچال قرار دهید تا سفت بشود.

۵– همیشه ۲۰ دقیقه قبل از کار با فر آن را روشن کنید تا کاملاً گرم بشود. این کار در کیفیت شیرینی و کیک خیلی اثر دارد.

سوغات و صنایع دستی مرتبط

موقعیت مکانی
نام استان
فارس
مرکز استان
شیراز
جمعیت
5 میلیون نفر
تعداد شهرستان
36
آب و هوا
گرم و خشک
پیش شماره
071
مساحت استان
122,608 کیلومتر مربع
تبلیغات
نمایش نقشه
لیست استان ها