لیست استان ها
شیرینی یوخه استان فارس

شیرینی یا نان یوخه از سوغات استان فارس به همراه طرز تهیه

سه شنبه ۷ بهمن ۱۳۹۹
3,499 بازدید بدون دیدگاه

شیرینی یوخه که به نان یوخه نیز معروف است، یکی از سوغات استان فارس و شهر شیراز است طرفداران بسیاری دارد. این شیرینی خوشمزه در شهرستان‌های دیگر استان نیز پخته می‌شود و به دلیل خشک بودن و ماندگاری مناسب، در تمامی نقاط کشور قابل تهیه است.

طرز تهیه شیرینی یوخه استان فارس

در ادامه باهم به طرز تهیه این شیرینی خوشمزه می‌پردازیم:

مواد لازم

آب ولرم: ۵۰ میلی‌لیتر

آرد: ۳۰۰ گرم

پودر قند: ۱۶۰ گرم

پودر بادام: نصف پیمانه

روغن محلی (حیوانی) یا روغن جامد: ۵۰ گرم

مایه‌خمیر فوری: یک قاشق چای‌خوری

نمک: نصف قاشق چای‌خوری

پودر هل: یک قاشق چای‌خوری

مراحل تهیه شیرینی یوخه استان فارس

این سوغات خوشمزه در چهار مرحله تهیه می‌شود که در ادامه به توضیح آن می‌پردازیم:

۱– مرحله اول:

برای شروع کار، ابتدا مایه‌خمیر فوری را به همراه ۵۰ میلی‌لیتر آب ولرم و یک قاشق سوپ‌خوری پودر قند در ظرفی مخلوط نمایید. سپس، در ظرف را بسته و اجازه دهید تا ۱۰ دقیقه در دمای محیط مانده و پف کند. در این حین، روغن را آب کرده و آن را به ظرف دیگری منتقل و صبر کنید تا کاملاٌ خنک شود.

۲– مرحله دوم:

یک عدد تخم‌مرغ را همراه با نمک در کاسه‌ای مخلوط کرده و کاملاٌ بزنید. سپس، آن را به روغن اضافه کنید. بعد، مایه‌خمیر آماده‌شده را به‌تدریج به این مخلوط افزوده و همچنان هم زدن را ادامه دهید.

۳– مرحله سوم:

در مرحله بعد، آرد را اضافه کرده و آن‌قدر هم بزنید که خمیر یکدست و لطیفی به‌دست بیاید. تا جایی که به‌هیچ‌وجه چسبندگی نداشته باشد. به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه خمیر را ورز داده و روی آن را پارچه‌ای انداخته و به مدت ۲ ساعت استراحتش بدهید. در صورت شل و چسبنده بودن خمیر، می‌توانید کمی آرد به آن اضافه کنید.

۴– مرحله چهارم:

در مرحله بعد، خمیر حاضر شده را لوله کرده و در اندازه‌های مساوی چانه کنید. سپس، چانه‌ها را با کمک وردنه باز کرده و به‌وسیله وردنه ظریف‌تری کاملاٌ نازکشان کنید.

سپس ورقه‌های نازک خمیر را در ماهی‌تابه نسبتاٌ بزرگی انداخته و هر دو طرف آن را کمی روی شعله اجاق بپزید.

۵– مرحله پنجم:

قبل از خنک شدن، آن‌ها را روی تخته کار پهن کرده و رویشان از مخلوط پودر قند، پودر بادام و هل بپاشید. بعد، ورقه‌ها را باحوصله و دقت لوله کرده و رویشان را با فشار کم وردنه بکشید.

در انتها، در فاصله‌های ۳ سانتی‌متری و اریب مانند برش بزنید. سپس در ظرف موردنظر چیده و همراه با چای میل نمایید.

نکات مهم

۱– شیرینی یوخه شیراز، در استان کرمانشاه و استان قزوین نیز به همین نام طبخ شده و از شیرینی‌های سنتی آن‌ها به شمار می‌رود.

۲– این شیرینی را باید در ظروف دربسته نگهداری کنید. با این روش تا مدت‌ها سالم می‌مانند.

۳درصورتی‌که به بادام دسترسی ندارید یا از طعم آن خوشتان نمی‌آید می‌توانید پودر نارگیل و یا پودر پسته را جایگزین آن کنید.

سوغات و صنایع دستی مرتبط

موقعیت مکانی
نام استان
فارس
مرکز استان
شیراز
جمعیت
5 میلیون نفر
تعداد شهرستان
36
آب و هوا
گرم و خشک
پیش شماره
071
مساحت استان
122,608 کیلومتر مربع
تبلیغات
نمایش نقشه
لیست استان ها