لیست استان ها
ترشی انبه هرمزگان

ترشی انبه از سوغات استان هرمزگان به همراه طرز تهیه

دوشنبه ۲ فروردین ۱۴۰۰
3,688 بازدید بدون دیدگاه

ترشی انبه یکی سوغات استان هرمزگان است که تقریباً در تمامی نقاط این استان تهیه می‌شود. این ترشی بسیار خوشمزه است و طرفداران بسیاری در کل کشور دارد.

طرز تهیه ترشی انبه استان هرمزگان

در ادامه باهم به طرز تهیه این ترشی خوشمزه می‌پردازیم:

مواد لازم

انبه پوست‌کنده و خردشده: ۴ عدد

سرکه سفید: ۲ ونیم پیمانه

سس تمر هندی: ۵ قاشق غذاخوری

آب‌لیمو: ۲ قاشق غذاخوری

فلفل قرمز تند خشک‌شده: ۵ عدد

سیر درسته: ۵ حبه

گلپر: ۱ قاشق چای‌خوری

سیاه‌دانه: ۱ قاشق چای‌خوری

تخم گشنیز آسیاب شده: ۱ قاشق غذاخوری

نمک: ۱ قاشق چای‌خوری

مراحل تهیه ترشی انبه استان هرمزگان

این ترشی خوشمزه در سه مرحله تهیه می‌شود که در ادامه به توضیح آن می‌پردازیم:

۱- مرحله اول:

انبه‌ها را به چهار قسمت تقسیم کنید. هسته را جدا کنید و سپس قطعات را در اندازه دلخواهتان خرد کنید؛ می‌توانید آن‌ها به تکه‌های بزرگ تقسیم کنید یا مانند سیب‌زمینی آن‌ها را خلال کنید.

۲– مرحله دوم:

سپس انبه‌ها را در یک ظرف متوسط با آب‌لیموها مخلوط کنید.

سرکه را در با حرارت کم بجوشانید و روی همان شعله کم، سیر و سس تمر هندی را به سرکه اضافه کنید و اجازه دهید ۵ دقیقه روی شعله بماند. حال وقت اضافه‌کردن ادویه‌هاست؛ اجازه دهید ۵ دقیقه دیگر هم روی شعله بماند.

۳– مرحله سوم:

در آخر انبه‌های خوابانده شده در آب‌لیمو را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید حدود یک دقیقه روی شعله بماند. مخلوط را در شیشه‌ای تمیز بریزید و در آن را محکم ببندید. نوش جان!

نکات مهم

۱– این ترشی فقط دو روز پس از انداختن قابل‌خوردن است و البته اگر به‌دنبال طعم اصیل‌تری هستید، می‌توانید یک ماه صبر کنید.

۲– طعم اصیل‌تر این ترشی را با استفاده از انبه نارسیده به‌دست خواهید آورد، اما اگر فصل اردیبهشت گذشته است، نگران نباشید؛ فقط به‌سراغ انبه‌های کمتر رسیده بروید.

۳– بسیاری از بندرعباسی‌ها دوست دارند از انبه درسته‌ترشی بیندازند. آنان با چاقو چهار برش به انبه می‌زنند، به‌صورتی‌که به عمق برش‌ها به هسته انبه برسد، اما انبه را جدا نمی‌کنند. پس از جا افتادن ترشی، هسته انبه هم تلخی و سفتی خود را از دست می‌دهد و طعم بسیار دل‌چسبی دارد.

۴– در این دستور پوست انبه‌ها باید بماند.

برای خرید سوغات و صنایع دستی کلیک کنید

سوغات و صنایع دستی مرتبط

موقعیت مکانی
نام استان
هرمزگان
مرکز استان
بندرعباس
جمعیت
2 میلیون نفر
تعداد شهرستان
13
آب و هوا
گرم و مرطوب
پیش شماره
076
مساحت استان
70,697 کیلومتر مربع
تبلیغات
نمایش نقشه
لیست استان ها