شیرینی مالوکی یکی سوغات استان هرمزگان است که تقریباً در تمامی نقاط این استان پخته میشود. این نان بسیار خوشمزه است و به دلیل شیرین بودن، معمولاً با چای مصرف میشود.
فهرست مطالب
در ادامه باهم به طرز تهیه این شیرینی خوشمزه میپردازیم:
آرد گندم: دو پیمانه
ماست چکیده شیرین و پرچرب: دو قاشق غذاخوری
کره یا روغن جامد: یک و نیم قاشق غذاخوری
نمک: نصف قاشق چایخوری
به کینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری
پودر هل: یک قاشق چایخوری
پودر قند: یک پیمانه برای مغز شیرینی
پودر پسته یا پودر گردو: مقداری برای مغز شیرینی
روغن مایع برای سرخ کردن: به مقدار لازم
این شیرینی خوشمزه در سه مرحله تهیه میشود که در ادامه به توضیح آن میپردازیم:
۱- مرحله اول:
کره یا روغن جامد را با ماست مخلوط میکنیم. مقداری به کینگ پودر، پودر هل، نمک را اضافه کرده و سپس آرد را بهتدریج اضافه میکنیم و کاملاً مخلوط میکنیم تا خمیر کاملاً یکدست شود و بعد از آن مابقی آرد را کمکم اضافه میکنیم تا خمیر جمع شود. سپس به مدت نیم ساعت خمیر را داخل یخچال قرار میدهیم تا استراحت کند.
۲– مرحله دوم:
سپس پودر قند و هل و گردو را باهم مخلوط میکنیم. از مواد خمیر بهاندازه یک فندق برمیداریم و داخل دستمان باز میکنیم و از مواد گردو و پودر قند و هلی که مخلوط کردیم، وسط خمیر قرار میدهیم و سپس خمیر را به شکل گرد جمع میکنیم و در روغن داغ فراوان سرخ میکنیم.
۳– مرحله سوم:
درنهایت نیز میتوان روی شیرینی را مقداری پودر قند و پودر پسته تزئین نمود. نوش جان!
۱– بهتر است ماست چکیده حتماً شیرین و پرچرب باشد.
۲– بهتر است روغن سرخکردنی کاملاً داغ شده باشد و بعد شیرینیها را در آن سرخ کرد.
۳– این شیرینی خوشمزه را میتوان با چای بهعنوان عصرانه میل کرد.