لیست استان ها
کماچ سهن کرمان

شیرینی کماچ سهن از سوغات استان کرمان به همراه طرز تهیه

سه شنبه ۱۹ بهمن ۱۴۰۰
2,903 بازدید بدون دیدگاه

شیرینی کماچ سهن یکی از شیرینی‌های معروف کرمان است که طرفداران بسیاری دارد. این شیرینی با جوانه گندم درست می‌شود و به همین دلیل بسیار مقوی بوده و اگر به کرمان سفر کردید، از کماچ سهن این شهر سوغات بیاورید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

طرز تهیه شیرینی کماچ سهن کرمان

در ادامه باهم به طرز تهیه این شیرینی خوشمزه می‌پردازیم:

مواد لازم برای تهیه کماچ سهن کرمان

آرد سهن: ۳۰۰ گرم

آرد گندم: ۲۵۰ گرم

مایه‌خمیر ترش: ۱ قاشق چای‌خوری

ادویه کماچ پودر شده: ۱ قاشقت چای‌خوری

شکر نرم و دانه‌ریز: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری

گلرنگ پودر شده: ۱ قاشق چای‌خوری

روغن حیوانی ذوب‌شده: ۱۰۰ گرم

پودر قند: مقداری برای تزیین

پودر پسته: مقداری برای تزیین

مواد لازم برای مواد میانی کماچ سهن کرمان

خرما بدون هسته و چرخ شده: ۴۰۰ گرم

کره ذوب‌شده: ۶۰ گرم

مغز گردو خردشده: ۱۰۰ گرم

پودر هل: ۱ قاشقت چای‌خوری

پودر دارچین: ۱ قاشق چای‌خوری

مراحل تهیه شیرینی کماچ سهن کرمان

این شیرینی خوشمزه در پنج مرحله تهیه می‌شود که در ادامه به توضیح آن می‌پردازیم:

۱- مرحله اول:

ابتدا ادویه کماج را باید تهیه کنیم. برای این کار باید یک‌دوم قاشق چای‌خوری پودر زیره سبز، یک‌دوم قاشق چای‌خوری پودر دانه رازیانه، ۱ قاشق چای‌خوری پودر سیاه دانه، ۱ قاشق چای‌خوری پودر زردچوبه، ۱ قاشق چای‌خوری پودر گلرنگ می‌باشد را باهم خوب ترکیب کنید تا مخلوط و یکدست شوند.

۲– مرحله دوم:

در ظرفی با عمق مناسب سهن، آرد گندم، گلرنگ، مایه‌خمیر ترش، ادویه کماچ، شکر را باهم خوب مخلوط کنید تا خمیر نسبتاً سفتی به‌دست به یاد سپس روی ظرف را بپوشانید و به مدت ۳۰ دقیقه در دمای محیط قرار دهید تا خمیر استراحت کند.

۳- مرحله سوم:

برای تهیه مواد میانی کره ذوب‌شده را داخل کاسه ریخته و به آن خرمای چرخ شده و هل و دارچین و مغز گردو را اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست مخلوط شوند.

۴– مرحله چهارم:

داخل سینی مورد نظر آرد بپاشید. سپس نیمی از خمیر را با وردنه به قطر نیمسانت باز کنید سپس مواد میانی را به‌طور یکدست روی خمیر پخش کنید و نیمی دیگر خمیر را روی مواد میانی قرار دهید سپس به‌صورت لوزی با چاقو برش بزنید و روی شیرینی کماچ کره ذوب‌شده بریزید.

۵– مرحله پنجم:

فر را از ۱۵ دقیقه قبل گرم کنید. سپس سینی فر را به مدت ۳۵ دقیقه در دمای ۱۶۰ قرار دهید تا شیرینی پخته شود سپس بعد از خنک شدن روی شیرینی را با پودر پسته یا پودر قند تزئین کنید. نوش جان!

نکات مهم

۱سهن یک نوع آرد گندم است که برای این شیرینی استفاده می‌شود این آرد باعث تقویت مو و بهبود بیماری‌های قلبی می‌شود.

۲می‌توانید آرد سهن را از لوازم قنادی یا عطاری تهیه کنید.

۳– پودر گلرنگ را می‌توانید از عطاری‌ها تهیه کنید در واقع به آن زعفران تقلبی نیز گفته می‌شود و به‌جای زعفران در غذاها استفاده می‌شود. البته پیشنهاد ما این است که از زعفران واقعی در تهیه کماچ سهن کرمانی استفاده نمایید.

۴می‌توانید این شیرینی مقوی را داخل تابه به روی گاز نیز تهیه کنید.

۵می‌توانید به‌اندازه گردو از خمیر بردارید و از مواد  میانی داخلش گذاشته و داخل روغن سرخ کنید.

برای خرید سوغات و صنایع دستی کلیک کنید

سوغات و صنایع دستی مرتبط

موقعیت مکانی
نام استان
کرمان
مرکز استان
کرمان
جمعیت
3.1 میلیون نفر
تعداد شهرستان
23
آب و هوا
گرم و خشک
پیش شماره
034
مساحت استان
۱۸۳,۱۹۳ کیلومترمربع
تبلیغات
نمایش نقشه
لیست استان ها