شیرینی کماچ سهن یکی از شیرینیهای معروف کرمان است که طرفداران بسیاری دارد. این شیرینی با جوانه گندم درست میشود و به همین دلیل بسیار مقوی بوده و اگر به کرمان سفر کردید، از کماچ سهن این شهر سوغات بیاورید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
فهرست مطالب
در ادامه باهم به طرز تهیه این شیرینی خوشمزه میپردازیم:
آرد سهن: ۳۰۰ گرم
آرد گندم: ۲۵۰ گرم
مایهخمیر ترش: ۱ قاشق چایخوری
ادویه کماچ پودر شده: ۱ قاشقت چایخوری
شکر نرم و دانهریز: یکچهارم قاشق چایخوری
گلرنگ پودر شده: ۱ قاشق چایخوری
روغن حیوانی ذوبشده: ۱۰۰ گرم
پودر قند: مقداری برای تزیین
پودر پسته: مقداری برای تزیین
خرما بدون هسته و چرخ شده: ۴۰۰ گرم
کره ذوبشده: ۶۰ گرم
مغز گردو خردشده: ۱۰۰ گرم
پودر هل: ۱ قاشقت چایخوری
پودر دارچین: ۱ قاشق چایخوری
این شیرینی خوشمزه در پنج مرحله تهیه میشود که در ادامه به توضیح آن میپردازیم:
۱- مرحله اول:
ابتدا ادویه کماج را باید تهیه کنیم. برای این کار باید یکدوم قاشق چایخوری پودر زیره سبز، یکدوم قاشق چایخوری پودر دانه رازیانه، ۱ قاشق چایخوری پودر سیاه دانه، ۱ قاشق چایخوری پودر زردچوبه، ۱ قاشق چایخوری پودر گلرنگ میباشد را باهم خوب ترکیب کنید تا مخلوط و یکدست شوند.
۲– مرحله دوم:
در ظرفی با عمق مناسب سهن، آرد گندم، گلرنگ، مایهخمیر ترش، ادویه کماچ، شکر را باهم خوب مخلوط کنید تا خمیر نسبتاً سفتی بهدست به یاد سپس روی ظرف را بپوشانید و به مدت ۳۰ دقیقه در دمای محیط قرار دهید تا خمیر استراحت کند.
۳- مرحله سوم:
برای تهیه مواد میانی کره ذوبشده را داخل کاسه ریخته و به آن خرمای چرخ شده و هل و دارچین و مغز گردو را اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست مخلوط شوند.
۴– مرحله چهارم:
داخل سینی مورد نظر آرد بپاشید. سپس نیمی از خمیر را با وردنه به قطر نیمسانت باز کنید سپس مواد میانی را بهطور یکدست روی خمیر پخش کنید و نیمی دیگر خمیر را روی مواد میانی قرار دهید سپس بهصورت لوزی با چاقو برش بزنید و روی شیرینی کماچ کره ذوبشده بریزید.
۵– مرحله پنجم:
فر را از ۱۵ دقیقه قبل گرم کنید. سپس سینی فر را به مدت ۳۵ دقیقه در دمای ۱۶۰ قرار دهید تا شیرینی پخته شود سپس بعد از خنک شدن روی شیرینی را با پودر پسته یا پودر قند تزئین کنید. نوش جان!
۱– سهن یک نوع آرد گندم است که برای این شیرینی استفاده میشود این آرد باعث تقویت مو و بهبود بیماریهای قلبی میشود.
۲– میتوانید آرد سهن را از لوازم قنادی یا عطاری تهیه کنید.
۳– پودر گلرنگ را میتوانید از عطاریها تهیه کنید در واقع به آن زعفران تقلبی نیز گفته میشود و بهجای زعفران در غذاها استفاده میشود. البته پیشنهاد ما این است که از زعفران واقعی در تهیه کماچ سهن کرمانی استفاده نمایید.
۴– میتوانید این شیرینی مقوی را داخل تابه به روی گاز نیز تهیه کنید.
۵– میتوانید بهاندازه گردو از خمیر بردارید و از مواد میانی داخلش گذاشته و داخل روغن سرخ کنید.