قطاب یکی از معروفترین شیرینیهای ایرانی است که همه ما نام آن را شنیدهایم. این شیرینی در بسیاری از استانهای ایران مانند کرمان و یزد طبخ میشود و طرفداران بسیاری دارد. البته در این آموزش پخت قطاب کرمانی در دستور کار است. پس اگر به کرمان سفر کردید، از قطاب این شهر سوغات بیاورید و از خوردن آن با یک چای عصرانه لذت ببرید.
در ادامه باهم به طرز تهیه این شیرینی خوشمزه میپردازیم:
آرد سفید: ۲ پیمانه
روغن مایع: نصف پیمانه
ماست شیرین: ۱ پیمانه
پودر قند: ۲ تا ۳ پیمانه
پسته، بادام و نارگیل پودر شده هرکدام: ۵۰ گرم
گردوی ریز خردشده: ۱۰۰ گرم
شکر: یکسوم پیمانه
دارچین: ۳ قاشق سوپخوری
هل آسیاب شده: ۱ قاشق سوپخوری
روغن برای سرخ کردن: به مقدار لازم
این شیرینی خوشمزه در سه مرحله تهیه میشود که در ادامه به توضیح آن میپردازیم:
۱- مرحله اول:
در ابتدا روغن و ماست را در ظرفی بریزید و هم بزنید. سپس آرد را کمکم به روغن و ماست اضافه کنید تا خمیر یکدستی بهدست آید.
۲– مرحله دوم:
خمیر را با وردنه پهن کنید تا به ضخامت آن حدود سه میلیمتر شود. سپس با یک فنجان خمیر را قالب بزنید.
پسته، بادام، نارگیل، گردو، شکر و دارچین را نیز باهم مخلوط کنید.
در این مرحله یک قاشق مرباخوری از این مخلوط را وسط خمیری که قالبزدهاید بریزید. دو لبه خمیر را رویهم بیاورید و با دست فشار دهید و دورپیچ کنید.
۳- مرحله سوم:
قابلمه گود و کوچکی را تا نیمه از روغن پرکنید و روی حرارت قرار دهید. قطابها را در روغن داغ سرخکنید. وقتی قطاب طلاییرنگ و برشته شد، آن را از روغن بیرون آورده و در توری بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته شود. زمانی که قطابها کاملاً سرد شدند آنها را در مخلوط پودر قند و هل بغلتانید. نوش جان!
۱– ازآنجاییکه کرمان مهد پسته ایران است، کرمانیها معمولاً در این شیرینی بهجای بادام از پسته استفاده میکنند و لایه بیرونی آن را با خاک قند میپوشانند.
۲– برخی تاریخنگاران قدمت پخت قطاب را به دوره هخامنشیان پیوند میزنند.
۳– اگر این موارد را رعایت نکنید، احتمال دارد قطاب شما ترک بخورد: روغن خیلی داغ، روغن سرد، نازک و ضخیم پیچیدن خمیر و داغ کردن روغن با حرارت زیاد