لیست استان ها
پولکی اصفهان

پولکی از سوغات استان اصفهان به همراه طرز تهیه

جمعه ۴ مهر ۱۳۹۹
3,727 بازدید بدون دیدگاه

پولکی یکی از شیرینی‌های خوشمزه استان اصفهان است که تقریباً همه ایران آن را می‌شناسند. این شیرینی خوشمزه معمولاً با چای مصرف می‌شود و اگر کسی به اصفهان سفر کند و قصد خرید سوغات داشته باشد، قطعاً پولکی یکی از گزینه‌های او خواهد بود.

طرز تهیه پولکی اصفهان

در ادامه باهم به طرز تهیه این شیرینی خوشمزه می‌پردازیم:

مواد لازم

شکر: ۱ + ۱/۳ پیمانه

آب: نصف پیمانه

سرکه سفید: ۸ الی ۹ قاشق غذاخوری

زعفران ساییده: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری

مراحل تهیه پولکی اصفهان

این سوغات خوشمزه در چهار مرحله تهیه می‌شود که در ادامه به توضیح آن می‌پردازیم:

۱- مرحله اول:

زعفران سابیده شده را در ۳۲ قاشق غذاخوری آب جوش ریخته و دم بگذارید.

۲- مرحله دوم:

آب را در یک شیرجوش دسته‌دار ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید، سپس شکر، سرکه و زعفران دم‌کرده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید روی حرارت ملایم، شکر در آب حل شود. حین حرارت دادن، به‌هیچ‌وجه مخلوط آب و شکر را با قاشق هم نزنید، بلکه دسته شیرجوش را گرفته و به‌صورت دورانی بچرخانید تا شکر در آب حل شود.

اجازه دهید مخلوط آب و شکر ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بجوشد تا قوام آید. در صورت تمایل می‌توانید در این مرحله کنجد را به آن اضافه کنید و ظرف را بچرخانید تا کنجد در آن پخش شود.

اجازه دهید مواد ۵ دقیقه دیگر بجوشند تا به رنگ کاراملی درآیند.

۳- مرحله سوم:

مقداری آب یخ، کنار دست خود قرار دهید و کمی از مایه پولکی را در آن بریزید، سپس با دندان تست کنید. اگر مایه پولکی ترد و شکننده بود، آماده است و باید از روی حرارت برداشته شود، ولی اگر به دندان بچسبد باید حرارت بیشتری ببیند تا آماده شود.

۴- مرحله چهارم:

کف یک سینی را با فویل بپوشانید و پس از آماده شدن مایه پولکی، آن را به‌صورت داغ و با قاشق، به‌صورت سکه‌های کوچک روی فویل بریزید.

اگر مایه پولکی به غلظت مناسب رسیده باشد، هنگام ریختن روی فویل پخش نمی‌شود؛ اگر مایه روی فویل روان شد، دوباره روی حرارت قرار دهید تا غلیظ‌تر شود.

پس‌ازاینکه پولکی‌ها کاملاً سرد شدند، آن‌ها را از روی فویل جدا کرده و در ظرف دربسته نگهداری کنید.

نکات مهم

۱– مراقب باشید مایه پولکی بیش‌ازحد حرارت نبیند. حرارت زیاد باعث ایجاد طعم سوختگی و تلخ در پولکی می‌شود.

۲– سرکه مورداستفاده برای تهیه برای تهیه این شیرینی خوشمزه باید سرکه سفید باشد.

۳– اگر پولکی به‌اندازه کافی حرارت نبیند، ترد و شکننده نمی‌شود.

۴– اجازه دهید پولکی کاملاً سرد شود، سپس از روی فویل جدا کرده و در ظرف دردار قرار دهید. اگر پولکی‌ها کاملاً سرد نشده باشند پس از قرار گرفتن در ظرف، به هم می‌چسبند.

۵– افزودن سرکه به آب و شکر ضروری است و مانع شکرک زدن پولکی می‌شود.

۶– میزان کنجد را بسته به ذائقه خود می‌توانید کم‌وزیاد کنید.

۷– پولکی اصفهان یکی از فراورده‌های جانبی تولید نبات است که از شیره به‌جامانده از نبات درست می‌شود. برای تهیه پولکی اصفهان، شیره نبات با سرکه مخلوط شده و در دمای بالای ۱۶۰ درجه سانتی‌گراد جوشانده می‌شود. سپس بر روی سینی‌های بزرگی ریخته شده و طعم‌دهنده‌های مختلفی چون عسل، نارگیل، لیموعمانی و زنجبیل به آن افزوده می‌شود. در مرحله بعد مواد را آن‌قدر ورز می‌دهند تا مانند خمیر شود و قبل از سرد شدن خمیر، آن را در زیر غلتک مخصوص پولکی پرس می‌کنند تا به شکل دایره یا بیضی درآید.

برای خرید سوغات و صنایع دستی کلیک کنید
موقعیت مکانی
نام استان
اصفهان
مرکز استان
اصفهان
جمعیت
5 میلیون نفر
تعداد شهرستان
26
آب و هوا
گرم و خشک
پیش شماره
031
مساحت استان
107,018 کیلومتر مربع
تبلیغات
نمایش نقشه
لیست استان ها